Yoga Eindhoven

Yoga in Eindhoven, optimale focus in Oriëntaalse sferen

Voor yoga in Eindhoven ga je naar Healthy Habits. Ons aanbod yogalessen is zeer breed, zodat er voor iedereen van jong tot oud en beginner tot gevorderde wel een yogales is die bij je past. Heb je fysieke, medische of psychische klachten? Ook dan kan yoga je helpen om je beter te voelen! Door het volgen van onze yogalessen zal je het bewustzijn vergroten in de houdingen, stiltes en bewegingen, om zo makkelijker spanning en gedachten los te laten. Onze yogadocenten zijn uitstekend opgeleid en beschikken over uiteenlopende specialisaties. Interesse? Plan hieronder direct een gratis proefles in!

In het kort wat onze yogalessen voor jou kunnen betekenen:

  • Leer de basis beginselen van Yoga van professionele docenten óf breng jezelf naar een next level als je een ervaren yogi bent
  • Ervaar meer ontspanning en minder stress
  • Ook goed tegen rug-, nek- en schouderklachten
  • Alle materialen zijn aanwezig, dus je hoeft zelf niks mee te nemen
  • Breng lichaam, energie en geest weer in balans

Doe je mee aan de yogalessen, dan hoef je dus zelf niets mee te nemen. Alle benodigde materialen zijn aanwezig. Onze yogalessen duren 75 minuten, zodat jij een optimale beleving hebt en goed tot rust kan komen. Na afloop van de yogales is er gelegenheid om gezellig na te kletsen onder het genot van een gratis kopje koffie of thee. Lijkt het jou leuk om een keer mee te doen? Bekijk dan hieronder al onze yogalessen en vindt de yogales die past bij jou. Of plan hieronder direct een gratis proefles in!

Ben je opzoek naar een training waarbij je werkt aan je core-stabiliteit? Dan is onze Pilates les wellicht een goede optie voor jou! Yoga is overigens ook goed te combineren samen met Pilates.

Authentieke yogastudio

Onze prachtige authentieke yogastudio heeft een houten vloer en is geheel ingericht in de Oosterse sfeer. De studio is ingericht met het oog op optimale beleving en focus tijdens de yogalessen. Ook zorgt de open en ruime studio voor een fijne uitstraling zodat we plezier kunnen hebben tijdens de lessen. Goed om te weten: Alle materialen zijn aanwezig, dus je hoeft zelf niks mee te nemen!

Yoga in Eindhoven voor beginners

Wij bieden diverse yogalessen die bij uitstek geschikt zijn als je wilt beginnen met yoga. Dat begint met de keuze voor de soort yoga die het beste bij jou past. Om die keuze goed te kunnen maken, laten onze yogadocenten je in alle rust kennismaken met de verschillende varianten van yoga. Ook adviseren ze jou welk type yoga het beste bij jou past gezien je doelen.

Yoga in Eindhoven voor gevorderden

Wie ervaren is in het beoefenen van yoga kan ook uitstekend terecht in de yogastudio van Healthy Habits in Eindhoven. De docenten geven persoonlijke begeleiding en coachen alle deelnemers op hun eigen niveau.

Soorten yoga bij Healthy Habits

Yin Yoga

Yin yoga is een vorm van yoga, die gericht is op het soepeler maken van bindweefsel en gewrichten. Yin yoga wordt steeds populairder in Nederland. Door de verschillende houdingen die je aanneemt, rekken de dieperliggende spieren en maak je het bekkengebied los. Zo versterk en versoepel je het bindweefsel en de gewrichten.

Bij Yin yoga leggen we focus het langer vasthouden van posities, om zo je grenzen te verkennen en te verleggen. De houdingen die we innemen met Yin yoga, gebruiken we om ons lijf beter te voelen. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

Heb je bijvoorbeeld een zittend beroep? Dan is Yin yoga uitermate geschikt voor jou! Met een zittend beroep zijn je spieren namelijk constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden, waardoor de spieren verkorten. Met behulp van de Yin yogaoefeningen laat je die spieren juist los.

Hatha Yoga

Hatha yoga is de oudste yogastijl, waarbij je je vooral richt op het naar binnen keren. Tijdens de Hatha yogalessen proberen we verbinding te creëren tussen lichaam en geest. Dit doen we door de yogahoudingen te combineren met ademhalingstechnieken en -oefeningen. Door bewustwording van je ademhaling, leer je bijvoorbeeld energie te geven, energie te stroomlijnen of juist energie los te laten.

Een van de focus punten van Hatha yoga is jezelf trainen om lichaam en geest samen te brengen. De innerlijke rust staat dan ook centraal. Maar Hatha yoga staat ook bekend om de yogastijl die je soepeler maakt, je leert omgaan met stress en een positief effect heeft op je organen en zenuwstelsel.

Mindful Yoga

In tegenstelling tot bovengenoemde yogastijlen is Mindful yoga in minder bekende yogastijl.  Mindful yoga is een vorm van Hatha Yoga, waarbij de yoga eigenlijk gecombineerd wordt met mindfulness. Door de combinatie van mindfullness en yoga werk je zowel aan je lichaam als aan je geest, wat zorgt voor meer energie.

Tijdens de lessen zullen we ‘mindful met yoga bezig zijn’. Dat wil zeggen dat we bewust worden van onze omgeving, onze acties, onze emoties en volledig opgaan in het nu-moment. Mindful Yoga is dus eigenlijk bedoelt om je bewustzijn te vergroten en meer in het nu te gaan leven. Dit bereiken we door yoga-oefeningen toe te passen in combinatie met meditatie.

Hatha Alignment

Hatha Alignment is ook een afstammeling van Hatha yoga. Echter ligt hier de focus meer op de uitlijning van het lichaam en de technische uitvoering van de yoga houdingen. Om een goede uitlijning van het lichaam te krijgen, zal alle spanning uit het lijf moeten. Alleen dan kan er vrij bewogen worden. Stress, spanning of levensgewoontes zorgen voor houdingsproblemen en/of rugklachten, daar leggen we in deze les de focus op.

VRAAG HIER JE GRATIS PROEFLES AAN

Vul je gegevens in en we nemen contact met je op!

"*" geeft vereiste velden aan

Neem je iemand mee?*
Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.